Grill egyveleg
Attila 2007.06.25. 08:41
A búcsúgrillezésnél készítettem ezeket az ételeket. Minden, mi szem szájnak ingere.
Szükséges alapanyagok a felhasználás sorrendjében:
Vegyes saláta: Endívia saláta, sárgarépa kígyóuborka, pritamin, kukorica, szárított paradicsom, olívabogyó, kruton (fuszeres kenyérkocka), natúr joghurt, olívaolaj
Sárgarépa, kígyóuborka
Köret: burgonya, cukkini, só, vegeta, fuszerpaprika, olívaolaj
Pácolt csirkemell: mustár, olívaolaj, só, fuszerpaprika, babérlevél
A salátát ugyanúgy készítsük el, mint a Pangárius hal receptjénél. A másik két salátához reszeljük le a sárgarépát, szeleteljük fel a kígyóuborkát és keverjük össze oket natúr joghurttal.
Lehetoleg kisszemu burgonyát használjunk, hogy mindenképpen süljön át. Héjastul mossuk meg, majd vágjuk félbe. Sózzuk, vegetával, fuszerpaprikával fuszerezzük, locsoljuk meg kevés olajjal a felszínüket. A felszeletelt cukkinivel tegyünk ugyanígy. A burgonya sütését az íves felénél kezdjük, közepes lángon, míg meg nem pirul a héja. Azután fordítsuk meg oket, majd alacsony lángon fedovel lefedve 15-20 percig süssük. A cukkini sütési ideje kb. 5 perc.
A csirkemelleket legalább 24 órával a grillezés elott pácoljuk be a fenti fuszerekkel, majd faszén felett süssük meg mindkét oldalát.
Minden elkészült ételt tegyünk az asztalra, hogy mindenki kedvére válogathasson.
Jó étvágyat!
|