Tejszínes kukoricaleves
Attila 2007.06.25. 08:30
Nem vágytam semmiféle húsételre. Egy tartalmas leves is lehet egy ebéd.
Szükséges alapanyagok a felhasználás sorrendjében:
Bacon, kukorica liszt, tej, tejszín, só, szerecsendió, citrom, reszelt sajt
A bacon-t, kisebb darabokra vágjuk, majd kiolvasszuk a zsírját egy lábasban. Kiemeljük a darabokat, majd a visszamaradt zsírra rátesszük a kukoricát. Enyhén pirítsuk meg, szórjuk meg liszttel, pirítsuk tovább, és öntsük fel annyi tejjel, amennyi ellepi. Adjuk hozzá a tejszínt is. Sózzuk, fuszerezzük szerecsendióval. Alacsony lángon forraljuk ki, míg be nem surusödik. Facsarjunk hozzá citromot. Ha szükséges ízesítsük után.
Tálalásnál, minden leves tetejére szórjunk reszelt sajtot, majd a ropogós baconbol egy keveset.
Ezek azok a levesek, amikbol 2-3 tányérral Is meg tud enni az ember, laktató, de mégsem okoz túlságosan telt érzest.
Jó étvágyat!
|