Lazacnyárs
Attila 2007.06.25. 08:21
Ez nem saját ötlet, egy TV musorban láttam, és elhatároztam, hogy elkészítem.
Szükséges alapanyagok a felhasználás sorrendjében:
Lazacfilé, kaliforniai paprika, fanyárs, olaj, só, orölt kömény, bors, fuszerpaprika, párolt rizs
A legjobb az, ha már elozo nap bepácoljuk a nyársakat. A lazacfilét és a megmosott paprikát, kockákra vágjuk. Felváltva felhúzzuk a nyársra, ami lehet akár hurkapálcika is. Sóval ízesítjük, a többi fuszerrel fuszerezzük. Kevés olajban, alacsony lángon, minden oldalát kb. 2-3 percig süssük. Párolt rizzsel tálaljuk.
Kettos étel. A hal könnyu, viszont a grillezés miatt, kap egy kis pörkölési aromát, ami még izgalmasabbá teszi.
Jó étvágyat!
|