Kecskesajttal borított sertéskaraj
Attila 2007.06.22. 12:46
Rendszeresen vannak kecsesajt hullámaim. Legeloször a villányi Polgár pincében ettem friss kecskesajtot. Azóta, vannak idoszakok, mikor mindig van a hutoben.
Szükséges alapanyagok a felhasználás sorrendjében:
Sertéstarja, só, friss kecskesajt, tejföl, szerecsendió, szeletelt sajt, olaj, párolt rizs
A tarjákat enyhén veregessük ki, majd sózzuk be. A kecskesajtot, keverjük össze olyan arányban a tejföllel, hogy a sajt domináljon. Fuszerezzük szerecsendióval. A besózott tarják mindkét oldalát kevés olajon süssük elo. A húsok tetejére kenjük rá a kecskesajtos masszát, majd a tetejére tegyünk egy szelet sajtot. Serpenyoben alacsony lángon süssük készre.
Párolt rizzsel tálaljuk.
A kecskesajt pikáns ízét jobban kiemeli a szerecsendió. Ne idegenkedjünk a kecskesajttól. Csak egyszer kell megkóstolni. Eloször nekem olyan animális volt, mintha az ember megfogna egy kecskegidát, az orrához tartaná és jól beleszippantana.
A második falat már jobban fog ízleni és a harmadik után nem tudjuk majd abbahagyni.
Jó étvágyat!
|