Pangárius hal vegyes salátával
Attila 2007.06.21. 17:01
A pangárius hal, a magyarok számára nem annyira ismert halfajta. Ez a mélytengeri kopoltyús azonban az utóbbi években egyre többet jelenik meg magyar éttermek kínálatában.
Szükséges alapanyagok a felhasználás sorrendjében:
Endívia saláta, sárgarépa kígyóuborka, pritamin, kukorica, szárított paradicsom, olívabogyó, kruton fuszeres kenyérkocka, natúr, joghurt, olívaolaj, pangárius halfilé, só, citrom
A salátához a megmosott endíviát, kisebb darabokra tépkedjük. A sárgarépát, metéltre, a kigyóuborkát szeletekre, a pritamint kockára vágjuk. A kukoricát lecsöpögtetjük. Mindent összekeverünk a joghurttal együtt, majd a legvégén hozzáadjuk a szeletelt olívabogyót, a szárított paradicsomot és a krutont. A hutoben tároljuk, tálalásig.
A halfilét enyhén sózzuk, majd a felhevített olívaolajon mindkét felét megsütjük. A file esetében ez oldalanként kb. 5-5 perc.
A cirtommal boven meglocsolt halfile, és a saláta, olyan mint egy felho. Egy pohát lehutott Proseccoval lekísérve fantasztikus.
Jó étvágyat!
|