Sertéskarajos paprikás makaróni
Attila 2007.06.21. 16:40
Ötletem nem igazán volt, hogy mit is készítsek aznap. Viszont kaliforniai paprikám az boven volt, így megszületett ez az étel.
Szükséges alapanyagok a felhasználás sorrendjében:
Makaróni, só, olaj, sertéskaraj, kaliforniai paprika, bacon, orölt bors, szójaszósz, tejszín, sajt
Tegyük fel a tésztavizet, sóval és egy kevés olajjal. A setéskarajt és a bacont, csíkokra a többszínu paprikát, pedig vágju nagyobb darabokra. Egy serpenyoben engedjük ki a bacon zsírját, majd erre tegyük rá a húst. Sózzuk, borsozzuk, majd néhány perc pirítás után adjuk hozzá a paprikát. Ezt is pirítsuk nehány percig, majd fuszerezzük a szójaszósszal, legvégül adjuk hozzá nagyon kis mennyiségu fozotejszínt. Lassú tüzön 5-10 percig fozzük. A kifott, leszurt tésztát keverjük össze a raguval.
Ezt az ételt a hutoben lévo alapanyagokból állítottam össze, ami éppen volt. Nagyon finom lett.
Jó étvágyat!
|