Még egy saláta Chantal kerjtébol
Attila 2007.06.19. 14:09
A friss hozzávalók egy újabb kompozicíóra sarkalltak.
Szükséges alapanyagok a felhasználás sorrendjében:
Endívia saláta, burgonya, retek, zöldhüvelyu zöldbab, olívabogyó, dijon-i mustár, almaecet, friss bazsalikom, olívaolaj, só
Megint csak elámultam, hogy a friss, kertbol szedett alapanyagok mennyire csodálatosak. A burgonyát enyhén sós vízben megfozzük, megtisztítjuk és karikára vágjuk. A salátát mosás után nagyobb darabokra tépjük, a retket szeleteljük. A zöldbabot, lobogó, sós, vajas, vízbe dobjuk. Míg fo, készítsünk a lábas mellé egy tálat hideg vízzel és jégkockával. Kb. 3-5 perc fozét után szurjük le a babot és rögtön tegyük a jéghideg vízbe, azért, hogy belül ne följön tovább.
Míg az alapanyagok hulnek elkészíthetjük az öntetet. Keverjük össze a mustárt egy kis vízzel ecettel és az olívaolajjal. Vigyázzunk azonban, mert a dijon-i mustár nagyon eros, keveset használjunk belole! Szórjuk hozzá a finomra vágott bazsalikomot. Az összes alapanyagot és az öntetet keverjük össze egy nagy tálban.
Ennek a salátának is a járulékos hozzávalója a friss kenyér és a fehérbor.
Jó étvágyat!
|