Fondü
Attila 2007.06.19. 13:49
Egyik este fondüt is készítettünk. Igaz, hogy ez egy készen kapható volt, de elárulták nekem a receptet. Egy jó fondühöz nem kell más csak sajt és bor, ahogy nekem mondták.
Szükséges alapanyagok a felhasználás sorrendjében:
Sajt, fehérbor, só, szerecsendió, sonka, friss kenyér, BOR
3 féle sajtot kevernek össze mindig. Ez lehet bármilyen, ízlésünktol függ. A lényeg az arányban van. 200g reszelt sajthoz 1 dl fehérbort adjunk. Ízesítsük sóval, fuszerezzük szerecsendióval. Az egészet folyamatosan kevergetve a tuzhelyen olvasszuk addig, míg egynemu masszát nem kapunk.
Eközben kérjünk meg valakit, hiszen ez egy társasági étel, hogy szeletelje fel vékonyra a sonkát és kockázza fel a kenyeret.
Étkezés közben folyamatosan melegítsük a fondüt, hogy ne keményedjen meg, és mikor pálcánkkal belemerítjük a kenýérkockákat illetve a sonkát, akkor mindig keverjük fel az alját is, hogy ne égjen le.
Ez egyike a sok fondü recept közül, ezen kívük van még legalább 1000 féle. A kombinációknak, csak a képzelet szabhat határt. A fondüzésben az a jó, hogy lehet testes fehér és könnyu vörösborokat is inni hozzá, ki ki ízlése szerint.
Jó étvágyat!
|