Kecskesajttal bortott sertskaraj
Attila 2007.06.22. 12:46
Rendszeresen vannak kecsesajt hullmaim. Legeloszr a villnyi Polgr pincben ettem friss kecskesajtot. Azta, vannak idoszakok, mikor mindig van a hutoben.
Szksges alapanyagok a felhasznls sorrendjben:
Sertstarja, s, friss kecskesajt, tejfl, szerecsendi, szeletelt sajt, olaj, prolt rizs
A tarjkat enyhn veregessk ki, majd szzuk be. A kecskesajtot, keverjk ssze olyan arnyban a tejfllel, hogy a sajt dominljon. Fuszerezzk szerecsendival. A beszott tarjk mindkt oldalt kevs olajon sssk elo. A hsok tetejre kenjk r a kecskesajtos masszt, majd a tetejre tegynk egy szelet sajtot. Serpenyoben alacsony lngon sssk kszre.
Prolt rizzsel tlaljuk.
A kecskesajt pikns zt jobban kiemeli a szerecsendi. Ne idegenkedjnk a kecskesajttl. Csak egyszer kell megkstolni. Eloszr nekem olyan animlis volt, mintha az ember megfogna egy kecskegidt, az orrhoz tartan s jl beleszippantana.
A msodik falat mr jobban fog zleni s a harmadik utn nem tudjuk majd abbahagyni.
J tvgyat!
|