Mg egy salta Chantal kerjtbol
Attila 2007.06.19. 14:09
A friss hozzvalk egy jabb kompozicra sarkalltak.
Szksges alapanyagok a felhasznls sorrendjben:
Endvia salta, burgonya, retek, zldhvelyu zldbab, olvabogy, dijon-i mustr, almaecet, friss bazsalikom, olvaolaj, s
Megint csak elmultam, hogy a friss, kertbol szedett alapanyagok mennyire csodlatosak. A burgonyt enyhn ss vzben megfozzk, megtiszttjuk s karikra vgjuk. A saltt moss utn nagyobb darabokra tpjk, a retket szeleteljk. A zldbabot, lobog, ss, vajas, vzbe dobjuk. Mg fo, ksztsnk a lbas mell egy tlat hideg vzzel s jgkockval. Kb. 3-5 perc fozt utn szurjk le a babot s rgtn tegyk a jghideg vzbe, azrt, hogy bell ne fljn tovbb.
Mg az alapanyagok hulnek elkszthetjk az ntetet. Keverjk ssze a mustrt egy kis vzzel ecettel s az olvaolajjal. Vigyzzunk azonban, mert a dijon-i mustr nagyon eros, keveset hasznljunk belole! Szrjuk hozz a finomra vgott bazsalikomot. Az sszes alapanyagot s az ntetet keverjk ssze egy nagy tlban.
Ennek a saltnak is a jrulkos hozzvalja a friss kenyr s a fehrbor.
J tvgyat!
|