Baconba ltztetett csirkemell fenyomagvas brokkolival
Attila 2007.05.21. 15:00
Az itthon lvo alapanyagokbl lmodtam meg ezt az telt, s nagyon finomra sikerlt.
Szksges alapanyagok a felhasznls sorrendjben:
Csirkemell, s, bacon, vaj, brokkoli, olaj, fenyomag
A csirkemell filket vgjuk nagyobb darabokra s szzuk be oket. Egy lbosban hevtsnk minimlis mennyisgu olajat, majd tegyk bele a melleket. Mindkt oldalt fehredsig pirtsuk. A brokkolit mossuk meg s szedjk rzsira.
Vegyk ki a lbosbl a hst, hagyjuk egy kicsit hulni oket. Ezalatt tegynk fel vizet forrni sval s vajjal. A kiss kihult melleket csomagoljuk be baconszeletekkel, majd tegyk vissza az elobb hasznlt lbasba, gy hogy ahol a bacon kt vge tallkozik az alulra kerljn. Tegynk hozz egy kevs vizet. Alacsony lngon, fedovel lefedve 10 percig proljuk. Ezutn vegyk le a fedot, lltsuk magasabbra a homrskletet s gy pirtsuk addig, mg a vz el nem prolog teljesen.
Ezalatt a viz mr felforrt, tegyk bele a brokkolirzskat. gyeljnk arra, hogy ne fozzk tl, ezrt 2-3 perccel az jraforrs utn szurjk le.
Egy serpenyoben kevs olajon pirtsuk meg a fenyomagvakat, majd adjuk hozz a brokkolit. Forgassuk ssze oket.
Ebben az telben a bacon nehzkessgt elleslyozza a zldsgkret, viszont a ketto egytt szpen ki is egszti egymst.
J tvgyat!
|