Gombs-fstltsonks makarni
Attila 2007.05.18. 13:17
Mikor kinyitottam a sonka csomagjt, az kellemes fsts aroma vezetett, hogy miket adjak hozz, hogy ebbol egy kituno fogs kszlhessen.
Szksges alapanyagok a felhasznls sorrendjben:
Makarni, vaj, szeletelt, fstlt-fott sonka, gomba s, feketebors, petrezselyemzld, fozotejszn, reszelt sajt
A tsztavizet, sval s olajjal feltesszk foni, A sonkt cskokra vgjuk, a megtisztott gombt, pedig szeleteljk. A forrsban lvo vizhez hozzadjuk a makarnit s gyakori kevergetssel, lobog vizben kszre fozzk.
Egy serpenyoben felhevtjk a vajat. Hozzadjuk a cskozott sonkt, majd nhny pillanat mlva a gombt. Szzuk, borszzuk s meghintjk a finomra vgott petrezselyemlevllel. Mikor a gomba puhra proldott belentjk a fozotejsznt. Lass tuzn kzepes surusgure forraljuk.
A leszurt tszta tetejre gazdagon tegynk a mrtsbl, majd szrjuk meg a tetejt reszelt sajtkeverkkel, amiben fele arnyban fstlt sajt is van.
Ez az tel is a knnyen elksztheto kategriba tartozik, viszont eteti magt.
J tvgyat!
|