Tlttt cukkini rizstengeren
Attila 2007.05.11. 13:31
Ha mr az elozo receptnl francia vizekre eveztem, akkor mg egy recept erejig itt is maradnk.
Szksges alapanyagok a felhasznls sorrendjben:
Olaj, vrshagyma, gomba, s, bors, fokhagyma, petrezselyemzld, fuszerpaprika, cukkini, sajt, prolt rizs
A vrshagymt s a fokhagymt megtiszttjuk, finomra vgjuk. A gombt moss utn szeleteljk. Egy serpenyoben olajat hevtnk, majd beletesszk a vrshagymt s vegesre pirtjuk. Ekkor jhet a gomba is. Mikor levet eresztett, szzuk, borsozzuk, s hozzadjuk a fokhagymt, illetve a finomra vgott petrezselyemlevelet. Lehzzuk a tuzrol, majd meghintjk fuszerpaprikval. Jl keverjk, majd adjunk hozz minimlis mennyisgu vizet, ppen annyit, amennyivel mg nem g le a paprika. Addig pirtsuk, mg a vz el nem prolog.
A cukkinit mossuk meg, hmozzuk le a hjt. A kis hajknak vgjunk talpat, hogy egyenesen lljanak. Egy kiskanl segtsgvel vjjuk ki a kzept vigyzva, hogy ne kapjon lket ! Szzuk meg a cukkinit, majd tltsk meg a hajk belsejt a gombs tltelkkel. Bortsuk be szeletelt sajttal, majd tegyk a stobe. Kzepes homrskleten kb. 15-20 percig sssk.
Prolt rizsalapra tlaljuk.
Azrt szeretem a cukkinit, mert sokflekppen elksztheto. Ez az tel varilhat brmilyen tltelkkel, akr lecsval is. Legyen sz rntott cukkinirol, vagy cukkinikrmlevesrol, ezzel a zldsggel dolgozva, knnyen telt varzsolhatunk az asztalra.
J tvgyat !
|