Fehrboros lazacfil
Attila 2007.04.11. 18:21
Igaz, a hal nem teljesen Hsvti tel viszont egy lazac, nnepelni kituno fogs.
Szksges alapanyagok a felhasznls sorrendjben:
Vaj, liszt, tej, s, fehrbors, szerecsendi, citrom, fehrbor, olaj, rizs, lazacfil
Legeloszor a mrtst vagy a prolt rizst rdemes elkszteni, mert mindegyik knnyen melegtheto.
A mrtshoz a vajat felhevtjk egy nyeles lbasban, hozzadjuk a lisztet. Ha a liszt felhabosodott, akkor belentjk a meleg tejet. Habverovel csommentesre keverjk. zestjk, fuszerezzk, majd a legvgn hozzadjuk a citromot s a fehrbort. n ehhez az telhez egy Chablis-t hasznltam, ami 100% Chardonnay (a gondolataimat e borrl a Folykony gondolatok rszben lehet olvasni), viszont egy Sauvignon Blanc is ugyanilyen j vlaszts. A mrtsbl forraljuk ki az alkoholt, lefedve tartsuk melegen.
A lazacfilket hintsk meg sval, majd olvaolajban kzepes homrskleten kezdjk el stni. Ilyenkor is ragaszkodom a “csak egyszer fordtsunk a hson” elvhez. Teht mikor a hovel rintkezo oldala mr egy kicsit megpirult forgassuk a kvetkezo oldalra, majd a mr megslt rszt locsoljuk meg citrommal. A filnek 4 oldala van, oldalanknt kb. 2 percig sssk, gy mg jl tsl, viszont nem lesz tlslt.
Prolt rizzsel tlaljuk.
Ez az tel a jl lehuttt fehrborral tkletes prosts.
J tvgyat!
|