Citrusos karaj magvas rizzsel
Attila 2007.04.07. 11:06
Az elozo napi telnek pontosan az ellenkezojt ksztettem el. Ez a fogs ppen nem des, hanem kellemes savanyks, piknsan dito.
Szksges alapanyagok a felhasznls sorrendjben.
Sertskaraj, s, bors, olaj, hntolt napraforgmag, narancs, citrom, leveskocka, Ketchup, kemnyto, rizs
A karajokat szzuk, borsozzuk, majd egy lbosban, kevs olajon sssk addig ameddig mindkt oldala enyhn barns sznt kap. Ezalatt facsarjuk ki a narancs s a citrom levt. 3:1 arnyt rdemes alkalmazni. Egy narancsnak a hjt vgjuk le a fehr rszvel egytt s vgjuk kockra. A flig megslt hst tegyk flre egy tnyron. A lbasban lvo olaj s szaft keverkben enyhn pirtsuk meg a napraforgmagokat, majd ezeket is tegyk flre. A lbasba ntsk bele a gymlcsleveket, adjuk hozz a leveskockt, majd egy kis Ketchupot. Melegtsk addig, mg a leveskocka fel nem olddik. Ezutn tegyk bele a hsszeleteket, majd fedovel letakarva kb. 15 percig proljuk.
Prolt rizst ksztnk az Alms-mzes csirkemellnl mr emltett mdon. Miutn ksz van keverjk hozz a pirtott magokat.
Miutn a hs megpuhult kiszedjk a prollbol. A levet a kemnytovel besurtjk. Megkstoljuk, ha tl savanynak talljuk, ami knnyen elofordulhat a narancs dessgtol fggoen, akkor egy kevs mz hozzadsval ellenslyozhatjuk, de ne annyira, hogy az tel des legyen. Miutn a mrts kiforrta magt adjuk hozz a narancskockkat, majd helyezzk vissza a hsszeleteket.
J tvgyat!
|