Grillezett csirkemell sprgs fehrmrtssal
Attila 2007.05.30. 17:11
A sprgaszezon lassan vget r, ez azonban nem mlhat el gy, hogy legalbb egy telt nem ksztettem volna nylrnykbl.
Szksges alapanyagok a felhasznls sorrendjben:
Vaj, liszt, tej, s, fehrbors, citrom, sprga, csirkemell, prolt rizs
Mivel szezon van, kedvem lett volna vsrolni friss sprgt, viszont csak fl kils csomagokban ruljk. Az egy kicsit sok, gy maradtam az veges vltozatnl. Ezt semmilyen formban nem kell elokszteni, csak leszurni. A friss sprgt, viszont meg kell tiszttani. Legegyszerubb burgonyahmozval.
Eloszr ksztsk el a mrtst. Egy lbasban hevtsk fel a vajat, majd adjunk hozz lisztet. Amint felhabzik a liszt, ntsk fel meleg tejjel s habverovel keverjk simra. zestsk sval, fuszerezzk fehrborssal s a citrom levvel. Ezutn adjuk hozz a sprgt, gyelve arra, hogy ne fozzk tl, csak melegtsk meg, ez kb. 2 perc.
A csirkemellett klopfoljuk ki, szzuk s kevs olajon sssk meg mindkt oldalt. Prolt rizzsel tlaljuk.
Egy kis rdekessg: A sprga ktlaki nvny. A hmegyedek a lnyegesebbek, mert a noegyedek nem teremnek spokat, gy a korszeru nvnyek magjbl, csak hmegyedek fejlodnek ki.
J tvgyat!
|