Padlizsnos csirke
Attila 2007.04.16. 11:29
Jubillok! Ez a 10. tel, amit felteszek a honlapra.
A padlizsnnal s a hozzadott fuszerekkel keleti hangulat telt lehet kszteni, egyszeruen.
Szksges alapanyagok a felhasznls sorrendjben.
Csirkemell, s, bors, olaj, szjaszsz, fokhagyma, szerecsendi, hagyma, padlizsn, rizs
A csirkemelleket cskokra vgjuk, majd bepcoljuk, sval, borssal, olajjal s szjaszsszal. Kb. 20 percig llni hagyjuk. Serpenyoben olajat hevtnk, s beletesszk a bepcolt hst. A lngot folyamatosan tartsuk a legmagasabb fokozaton. Mikor a hs kifehredett szksg szerint szzuk, de ezzel vigyzzunk, mert a szjaszsz alapvetoen ss. Fuszerezzk szerecsendival s adjuk hozz a finomra vgott fokhagymt. Ezutn jhet a kockra vgott vrshagyma, majd legvgl a szintn kockzott padlizsn. Locsoljuk meg gazdagon szjaszsszal.
Prolt rizzsel tlaljuk.
Nem egy kompliklt tel, viszont ha valaki egy kis egzotiusra vgyik, annak akkor ez egy j fogs.
J tvgyat!
|