Pcolt csontoskaraj
Attila 2007.04.04. 11:21
Valami fuszeresre, szaftosra vgytam, egy nagy darab hsra, aminek barbr mdon nekieshetek.
Szksges alapanyagok a felhasznls sorrendjben:
Csontos karaj, s, bors, mustr, babrlevl, olaj
A karajszeleteket egy deszkn veregessk ki egy kicsit az klnkkel vigyzva nehogy belessnk a csontba. Egybknt majdnem mindig kzzel klopfolom a hsokat, mert sokkal kmletesebb, csak akkor hasznlok hsklatòt (nem hsklopfolt!), ha nagyon vkony szelet kell. A hsokat beszzuk, borsozzuk, majd mustrral bekenjk. Ha valaki szereti a kicsit erosebbet lehet hasznlni Dijoni mustrt is. A babrlevelet, ha van egy mozsrban, ha nincs akkor a tenyernkben aprra trjk s ezzel is meghintjk a szeleteket. A hst egy serpenyoben, kevs olajban jl tstjk, egy fordtssal.
Kretknt burgonyaprt adjunk hozz.
Ez az let knnyen s gyorsan elksztheto, akr nagyobb mennyisgben is, gy akr tbben is kilhetik llati njket rvetve magukat a szeletekre!:)
J tvgyat!
|