Ratatoulli
Attila 2007.06.19. 13:20
Msnven francia lecs. Ezzel az tellel megkezdek egy kisebb sorozatot. Abbl a finomsgokbl, amit Franciaorszgban ettnk gyujtttem ssze egy csokorra valt. Ezeket a fogsokat tbbnyire nem n ksztettem, csak segdkeztem, illetve a fotk is msok a megszokottnl.
Szksges alapanyagok a felhasznls sorrendjben:
Vrshagyma, padlizsn, cukkini, paradicsom, olaj, s, bors, fokhagyma, reszelt sajt
A megtiszttott, megmosott zldsgeket, karikra vgjuk, a fokhagymt finomra aprtjuk. Egy lbosban felhevtjk az olajat, majd hozztesszk a zldsgeket. Szzk, borsozzuk. Fedo alatt proljuk, alacsony lngon, kb. 15 percig, flidonl adjuk hozz a fokhagymt. Mikor a zldsgek hromnegyedig megprolodtak, akkor ntsk az egszet egy tuzll tlba, majd szrjuk meg a tetejt reszelt sajttal. Tegyk a tlat az elomelegtett stobe, mg a sajt meg nem pirul.
Ez a fogs, akr egy knnyu nyri ebd, vagy vacsora is lehet. Vgtelenl egyszeru elkszteni s egszsges is.
J tvgyat!
|