Alms-mzes csirkemell
Attila 2007.04.03. 12:45
Tegnap azon tanakodtam, hogy mit ehetnk. Krbenztem, hogy mi van itthon s ezekbol sszelltottam ezt az telt.
Legeloszr forraljunk be az almalevet a felre. Kzben a csirkemellet az klnkkel laptsuk el, de ne nagyon, majd szzuk be. Egy lbosban hevstk fel az olajat, majd a csirkemell mindkt oldalt sssk fehrre, ez kb. 2-2 perc egy-egy oldalra. Mialatt a csirkemell sl, hmozzuk meg az almt, szedjk ki a maghzat, szeleteljk fel vastagabb szeletekre s locsoljuk meg a citrom levvel. Mellenknt egy kiskanl mzet csurgassunk a slo hshoz. Amint a mz felhabzik, rgtn elkezd barnulni, ntsk bele a beforralt almalevet. Hintsk meg fahjjal. Tudom, sokan azt mondjk, hogy a fahj az dessgekbe val. A hsoknl nem kell flni az eddig mg nem hasznlt fuszerek kiprblsval, lehet, hogy valami egszen klnleges sl ki belole. A lbost lefedjk s takarekon kb. 20 percig proljuk.
Ehhez az telhez a prolt rizs illik a legjobban kretknt. Ezttal hagyma nlkl ksztem s csak egy kicsit pirtom le a felnts elott, hogy minl knnyebb legyen.
Mikor a hs megpuhult, vrjunk 5 percet s utna vgdeszkn szeleteljk vastagra. Tlalsnl locsoljuk meg a rizst a prollvel, isteni ze lesz tole.
J tvgyat!
|