Pangrius hal vegyes saltval
Attila 2007.06.21. 17:01
A pangrius hal, a magyarok szmra nem annyira ismert halfajta. Ez a mlytengeri kopoltys azonban az utbbi vekben egyre tbbet jelenik meg magyar ttermek knlatban.
Szksges alapanyagok a felhasznls sorrendjben:
Endvia salta, srgarpa kgyuborka, pritamin, kukorica, szrtott paradicsom, olvabogy, kruton fuszeres kenyrkocka, natr, joghurt, olvaolaj, pangrius halfil, s, citrom
A salthoz a megmosott endvit, kisebb darabokra tpkedjk. A srgarpt, metltre, a kigyuborkt szeletekre, a pritamint kockra vgjuk. A kukorict lecspgtetjk. Mindent sszekevernk a joghurttal egytt, majd a legvgn hozzadjuk a szeletelt olvabogyt, a szrtott paradicsomot s a krutont. A hutoben troljuk, tlalsig.
A halfilt enyhn szzuk, majd a felhevtett olvaolajon mindkt felt megstjk. A file esetben ez oldalanknt kb. 5-5 perc.
A cirtommal boven meglocsolt halfile, s a salta, olyan mint egy felho. Egy poht lehutott Proseccoval leksrve fantasztikus.
J tvgyat!
|