Grill egyveleg
Attila 2007.06.25. 08:41
A bcsgrillezsnl ksztettem ezeket az teleket. Minden, mi szem szjnak ingere.
Szksges alapanyagok a felhasznls sorrendjben:
Vegyes salta: Endvia salta, srgarpa kgyuborka, pritamin, kukorica, szrtott paradicsom, olvabogy, kruton (fuszeres kenyrkocka), natr joghurt, olvaolaj
Srgarpa, kgyuborka
Kret: burgonya, cukkini, s, vegeta, fuszerpaprika, olvaolaj
Pcolt csirkemell: mustr, olvaolaj, s, fuszerpaprika, babrlevl
A saltt ugyangy ksztsk el, mint a Pangrius hal receptjnl. A msik kt salthoz reszeljk le a srgarpt, szeleteljk fel a kgyuborkt s keverjk ssze oket natr joghurttal.
Lehetoleg kisszemu burgonyt hasznljunk, hogy mindenkppen sljn t. Hjastul mossuk meg, majd vgjuk flbe. Szzuk, vegetval, fuszerpaprikval fuszerezzk, locsoljuk meg kevs olajjal a felsznket. A felszeletelt cukkinivel tegynk ugyangy. A burgonya stst az ves felnl kezdjk, kzepes lngon, mg meg nem pirul a hja. Azutn fordtsuk meg oket, majd alacsony lngon fedovel lefedve 15-20 percig sssk. A cukkini stsi ideje kb. 5 perc.
A csirkemelleket legalbb 24 rval a grillezs elott pcoljuk be a fenti fuszerekkel, majd faszn felett sssk meg mindkt oldalt.
Minden elkszlt telt tegynk az asztalra, hogy mindenki kedvre vlogathasson.
J tvgyat!
|