Csirkemell prizsiasan petrezselymes burgonyval
Attila 2007.05.21. 15:13
Klasszikus, vasrnapi ebdes recept, mert ugye vasrnap mindig kell, hogy legyen hs az asztalon.
Szksges alapanyagok a felhasznls sorrendjben:
Burgonya, s, csirkemell, liszt, tojs, tej, fokhagyma, olaj, vaj, petrezselyemzld, citrom
A burgonyt megtiszttjuk, kockra vgjuk s ss vizben tesszk fel fonni. A csirkemelleket kiveregetjk szp vkonyra, majd beszzuk. A tojsokat feltjk, majd sval, kevs tejjel s aprra zzott fokhagymval felverjk. A melleket eloszor lisztbe, majd tojsba forgatjuk. Ezutn beletesszk a felhevtett olajba, majd kzepes lngon mindkt oldalt megstjk.
A megfott burgonyt leszurjk. Egy serpenyoben vajat hevtnk beletesszk a friss, aprra vgott petrezselyemzldet, majd a kocka burgonyt s sszeforgatjuk oket.
A hsszeletet citrommal meglocsolhatjuk a vgn, nem szksges, viszont klnleges zt ad az telnek.
J tvgyat!
|