Sertskaraj zldsggel forgatva
Attila 2007.05.18. 13:06
Ismt kelet fel fordultam egy kicsit ezzel a wokban is elksztheto recepttel.
Szksges alapanyagok a felhasznls sorrendjben:
Olaj, kmny, feketebors, fokhagyma, fenyomag, sertskaraj, s, prhagyma, srgarpa, kaliforniai paprika, szjaszsz, mz, prolt rizs
A sertskarajt kockra, a fokhagymt aprra, a prhagymt karikra, a srgarpt s paprikt cskokra vgjuk. Mivel wokom nincsen n egy serpeyoben kszettem az telt, de a wokban zletesebb az ter s magasabb homrskleten is lehet vele dolgozni.
A serpenyoben olajat hevtnk. Mindegy milyet, lehet napraforg, kukorica, vagy mogyorolaj is. Hozzadjuk a kmnyt, feketeborsot, a fokhagymt s a fenyomagot. Gyorsan keverjk, hogy a fuszer ne gjen meg. A fenyomagbl a ho hatsra kifoly olaj mg zletesebb teszi az telnket. Pirtsuk egy darabig az egszet vgl adjuk, hozz a hst. Szzuk meg s pirtsuk tovbb. Az egsz fozest magas homrskleten vgezzk. Mikor a hs mr flpuha keverjk hozz a zldsgeket. Ha szksges zstsk utn s fuszerezzk szjaszsszal. A zlsgeket ne fozzk puhra, maradjon fross s ropogs. Utols simtsknt csurgossaunk az egszhez egy kanl mzet.
Prolt rizzsel tlaljuk.
Elkszts utn rgtn tlaljuk az telt, mert ahogy mindegyik wokban kszlt fogs ez is csak frissen az igazi.
J tvgyat!
|