Stroganoff htszn
Attila 2007.05.30. 17:57
Egyik kedvenc telem. A foiskoln mg a vendgek elott is ksztettk ezt a pikns, savanyks telt.
Szksges alapanyagok a felhasznls sorrendjben:
Htszn, feketebors, mustr, olaj, gomba, csemegeuborka, s, tejszn, prolt rizs
A htsznt cskokra vgjuk, egy tlban, bepcoljuk mustrral, feketeborssal s olajjal. llni hagyjuk. Ezalatt a megtiszttott gombt s a csemegeuborkat cskokra vgjuk. Egy serpenyot eros lngon feltesznk a tuzhelyre, majd beletesszk a bepcolt hst. Nhnyszor tforgatjuk, majd hozzadjuk a gombt s az uborkt. Szzuk, borsozzuk, es kb. 5 percig stjk. Ezutn hozzadjuk a fozotejsznt, s addig fozzk, mg be nem surusdik. Ha kell zestsk utn.
Prolt rizzsel tlaljuk.
Annak ellenre, hogy marhahssal foznk ez az ter hamar elkszl, mert a hst egsz vkonyra cskozzuk s mg be is pcoljuk. Ha valaki mg egy kicsit fel akarja dobni az telt, akkor a tejszn elott, flambrozhatjuk is az telt. Ehhez flambrszeszre van szksgnk, mert brmilyen ms alcohol elvinn az zt.
J tvgyat!
|